Hooi piepelooi!

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze (met de handen) die de bewegelijkheid in en van het lichaam herstelt. Bewegelijkheid is immers een voorwaarde voor het lichaam om goed te kunnen functioneren en prestaties te leveren. Als een deel van het lichaam minder bewegelijk wordt, kan dat klachten veroorzaken. Zoals stijfheid of vermoeidheid.

Osteopathie ziet het lichaam als een geheel. Volgens deze behandelmethode bestaat het lichaam uit drie bewegende systemen die onderling met elkaar verbonden zijn en ten opzichte van elkaar moeten kunnen bewegen. Ze houden het lichaam gezond door samen te werken:
  • Bewegingsapparaat: botten, gewrichten, spieren en pezen
  • Orgaansysteem: organen, inclusief bloedvaten, lymfe en zenuwen
  • Craniosacraal systeem: hersenen, hersenvocht, ruggenmerg en de vliezen daar omheen

Bewegelijkheid herstellen

Een osteopaat zoekt de bewegingsbeperkingen in het lichaam van het dier. Tijdens een behandeling probeert hij de oorspronkelijke bewegelijkheid te herstellen. Hij maakt los wat er los hoort te zitten. Hiervoor gebruikt hij voornamelijk zachte handgrepen. Het resultaat is dat het natuurlijk genezingsproces van het lichaam op gang komt. En dat het dier zich beter en gemakkelijker gaat bewegen.

Osteopathie bij dieren

Osteopathie wordt toegepast bij mensen en bij dieren. Carla van Nunen is dierenosteopaat. Zij behandelt paarden en honden in haar Oirschotse praktijk. Neem contact met haar op om een afspraak te maken voor je huisdier.

Lees verder: www.icreo.com